Ontbijtpop
Pasted Graphic 1 url


Pasted GraphicPasted Graphic 3
Na 4 jaar radio te hebben gemaakt bij de Leeuwarder omroep Mercurius, dan een jaar bij de omroep van Grou, daarna 6 jaren bij radio Middelse in Stiens mocht ik na mijn verhuizing naar Hardegarijp met Ontbijtpop verder gaan bij de lokale omroep van Burgum en omstreken. Gewoon weer, net als in Stiens op zaterdagochtend 9 uur.
Vanaf 5 september 2020 is Ontbijtpop daar dus te horen op de radiozender van de gemeentes Tietjerksteradeel en Achtkarspelen, die inmiddels is opgegaan in de grote streekomroep rtv NOF (Noord Oost Friesland)
'De omroep van de Friese Wouden' .

Live luisteren kan door te klikken op
www.rtvnof.nl/live-radio/ en kies dan het lijntje Editie Achtkarspelen / Tytjerksteradiel. Op een gewone radio is Ontbijtpop te ontvangen op 105.0 of 107.8 MHz. (in een straal van zo'n 20 km rond Burgum)
Naar Ontbijtpop luisteren op een later moment kan ook: klik dan op een van de nummers hieronder.
Nota bene: Soms lijkt het op zaterdagmiddag alsof de laatste aflevering er niet op staat. Lees dan even de tip onderaan deze pagina over 'verversen'.


Door een (inderdaad echt) noodzakelijke reorganisatie bij Radio Noord Oost Friesland zal Ontbijtpop (na bijna 10 jaar op de zaterdagochtend te zijn uitgezonden) in het nieuwe jaar moeten verhuizen naar de vrijdagochtend (om 9 uur, dat nog wel).

Ik vind het buitengewoon jammer want ik voelde me op de stille zaterdag ochtend zeer op mijn gemak. Maar wie weet zal het qua belangstelling uiteindelijk niet tegenvallen. We gaan het zien, zoals dat tegenwoordig heet.
Er is met alle programma-makers (dus ook met mij) een goed gesprek geweest en ik vind dat ik voor deze verhuizing naar de vrijdagochtend begrip moet hebben .
Ik dank vanaf deze plaats hoofdredacteur Harm Weistra voor het begrip dat hij ook voor mij getoond heeft.


Pasted Graphic 10Pasted GraphicPasted GraphicPasted GraphicPasted GraphicPasted GraphicPasted GraphicPasted GraphicPasted Graphic
Pasted Graphic 1
Pasted GraphicPasted Graphic 9Pasted Graphic 2Pasted Graphic 7Pasted Graphic 6Pasted Graphic 5Pasted Graphic 4Pasted Graphic 3Pasted Graphic 2


En dan het format: Op niet al te zware wijze presenteer ik ca. 17 door mij uitgezochte platen die ik aan- en af kondig met wat informatie of een anekdote over de artiest of over de opname. Of zomaar iets waar ik enthousiast over ben of waar ik me aan erger. De insteek van het hele uur is (vooral ouwe) popmuziek die nèt een beetje naast de platgetreden paden loopt. Bijna vergeten hits… of platen die best een hit hadden kùnnen zijn, maar ja, ze waren het niet… Een mooie, recente popplaat ga ik zeker niet uit de weg, maar het gros zit tussen tweede helft jaren 50 en midden jaren 80. Ik hanteer het begrip ’pop’ ruim. Country en Folk komen net zo goed aan bod, zolang het maar harmonieus, niet ’metal’ of disco-achtig is.
De keuze van het soort muziek heeft als doel dat de luisteraar - nog in bed of bij het ontbijt met een beschuitje en een kopje thee en de radio op de achtergrond - af en toe denkt ’Hee! wat leuk! Wat is dat (ook al weer)?! , even opkijkt en dan de radio een streepje luider zet.


————————————————————————
Nota bene:
Het gebeurt wel eens dat de Browser (Google Chrome, Safari of Firefox) de nieuwe pagina niet wil laden. Hij blijft die van vorige week maar tonen (Terwijl ik toch echt de nieuwe pagina heb geupload). Dat kan komen doordat de computer een site of een pagina heeft opgeslagen op de eigen harde schijf. Dat kan namelijk soms handig zijn omdat een volgende keer dat u zo'n pagina wilt bekijken die veel sneller getoond kan worden. U kijkt dan in wezen niet naar de originele internetpagina, maar naar dat wat uw computer daar de vorige keer van heeft onthouden. Soms handig en soms niet. Dat kan de verklaring zijn van het niet zichtbaar worden van de laatste versie. Wat te doen?

Klik in de menubalk van de browser op het 'ververs' ikoontje.
(een cirkeltje met een pijltje erin).

Als dat niet helpt doe dan het volgende: Kies in de browser 'voorkeuren'. Scroll naar beneden en klik op '
Geavanceerde instellingen weergeven…'
Zie nu onder 'Privacy' het blokje 'Browsergegevens wissen'.
Vink aan wat de computer
niet moet onthouden en klik dan 'Brouwsergegevens wissen' Overigens kan dat in Browser 'Chrome' ook sneller door in de menubalk onder het kopje Chrome direct te kiezen 'browsergegevens wissen'

Bij het opnieuw openen van
http://www.peterkraft.nl/ontbijtpop/ zal de pagina niet meer uit het geheugen van de eigen computer gehaald worden maar rechtstreeks van de provider en klaar is Cornelis

zie ook
. http://nl.wikihow.com/Een-webpagina-verversen